Lekdetectie in Amsterdam en Omstreken

Wat is lekdetectie?

Lekdetectie is een methode waarbij met behulp van infrarood apparatuur en vochtmeting de oorzaak van de lekkage wordt opgespoord. Door het gebruik van deze methode wordt er bepaald waar zich het meeste water bevindt en waar dit vandaan komt. Omdat de juiste locatie van de lekkage bekend is, voorkomt u dat onnodig hak- en breekwerk moet worden verricht om de oorzaak van de lekkage op te sporen zoals zonder lekdetectie vaak het geval is.

Voordelen van lekdetectie

  • U voorkomt onnodig hak- en breekwerk zodat hoge kosten hiervoor en voor herstel worden voorkomen.
  • U heeft een minder troep, lawaai en stress tijdens het herstel van de lekkage
  • Indien blijkt dat de plaats van de lekkage moeilijk bereikbaar is, kan er direct worden gekozen voor een “omleiding” van de lekkende leiding
  • Lekdetectie kan ook gebruikt worden voor het opsporen van complexe lekkages, ook als er al grote waterschade is ontstaan.

Lekdetectie en uw verzekeraar

Indien u of uw Vve beschikt over een opstalverzekering welke waterschade en hak- en breekwerk dekt, zal uw verzekeraar een voorstander zijn van het gebruik van lekdetectie. Wij kunnen in zo’n geval al het contact met uw verzekering regelen. In de meeste gevallen zal ook de gevolgschade van de lekkage worden hersteld zodat u zelf geen nota’s hoeft voor te schieten en u nergens omkijken naar heeft. Als uw verzekeraar herstel in natura niet aanbiedt, zullen de kosten van een lekdetectie doorgaans wel worden vergoed indien er sprake is van een gedekt voorval op uw verzekering.

Maar wij gaan verder

In enkele gevallen kan de lekdetectie niet voldoende uitsluitsel geven. In dat geval zullen wij plaatselijk sloopwerk moeten uitvoeren om achter de oorzaak te komen. Het is in dan altijd raadzaam om de lekkage vooraf te melden aan uw verzekering. BETONmonteur heeft een uitstekende staat van dienst wat betreft het opsporen en oplossen van vochtproblemen.

Rapportage

Na de lekdetectie ontvangt u een (digitale) rapportage die u kunt gebruiken om offertes voor herstel aan te vragen. Deze rapportage is ook noodzakelijk om de schade bij uw verzekeraar in te dienen.